Ekonomi

Uluslararası Ekonomik Forum gerçekleşti

Rosneft CEO’su Sechin: Uluslararası ödeme sistemine acil ihtiyaç var!

Küresel ekonomik gelişmeleri tartışmak ve gelişmekte olan pazarları ve yeni fırsatları keşfetmek için değerli bir platform olan 26. St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu 14-17 Haziran tarihlerinde gerçekleşti. Forumda güç krizi, iklim değişikliği ve finansal ve ekonomik sistemlerin istikrarsızlığı tartışıldı. Küresel piyasalardaki istikrarsızlığa dikkat çeken Rosneft Oil Company CEO’su Igor Sechin, “ABD banka krizi ve rezerv para birimi olan dolar düşüşte. Özellikle, zararlı para birimlerinden arınmış bir uluslararası ödeme ve takas sistemine acil ihtiyaç var.”

St. Petersburg: 26. St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu, petrol ve enerji ile ilgili birçok konunun tartışılmasına sahne oldu. Büyük enerji şirketlerinin liderlerinin ve önde gelen piyasa uzmanlarının da yer aldığı forumda konuşan Rosneft Oil Company CEO’su Igor Sechin, “Enerji Piyasasında Sodom ve Gomora: Tanrı’nın Gazabı mı yoksa Organize Kaos mu? Yapabiliyorsan Kendini Kurtar’ adlı raporunda küresel enerji ve ekonomiden bahsetti, enerji dönüşümü ve iklim değişikliğine dair bir analiz sundu. Igor Sechin, küresel finansal ve ekonomik sistemlerin istikrarsızlığına, ABD bankacılık krizine ve doların rezerv para birimi olarak azalan rolüne özellikle dikkat çekti.

“En çok tehdit edilenler Japonya ve Çin”

Igor Sechin, “Hem küresel uygulamalar hem de kendi deneyimlerimiz, felaketlerin hesaba katılmayan faktörlerin bir kombinasyonundan kaynaklandığını ve bazılarını dikkate almanın imkansız olduğunu gösteriyor” dedi. bu ana nedenlere.

Seçin konuşmasına şöyle devam etti. “Küresel piyasalarda başlayan ve benzer şekilde dikkate alınmayan faktör, ABD’nin hatası olabilirdi ve hala da olabilir. En büyük borcun sona ermesi ve ABD’nin teknik kusurları tehdidi ile sistematik olarak tekrarlanan benzetme, birçok kişi tarafından siyasi bir sirk olarak algılanıyor; ancak sorunun merkezinde ABD’nin gerçek gecikmiş iflası yatıyor. Son 30 yılda, ABD iç borcu on kat artarak 3 trilyon ABD dolarından 31 trilyon ABD dolarının üzerine çıktı. ABD borcunun ana alacaklıları, başta Japonya ve Çin olmak üzere Asya-Pasifik ülkeleridir. En çok risk altında olanlar ve ana riskleri taşıyanlar onlar.”  

“Herhangi bir para biriminin doların yerini almasını bekleyemeyiz”

Rus elektrik sektörünün zorluklara hazır olduğunu kaydeden İgor Seçin, “Her türlü baskıya rağmen istikrarımız garanti ama yine de sanayi, konut sektörü ve sanayiye uygun fiyatlı enerji sağlanması açısından çözümü çok önemli olacak konular var. tarım.” Ona göre, çözümleri Rus elektrik sektörünün faaliyetini artıracak ve sanayi ve konut tüketicilerine ucuz ve uygun fiyatlı elektrik sağlayacak bir dizi görev var. Özellikle zararlı para birimlerinden arınmış uluslararası bir ödeme ve takas sistemine acil ihtiyaç olduğunu söyleyen Rosneft yöneticisi, “Herhangi bir para biriminin doların yerini almasını bekleyemeyiz” dedi. Bu, egemen devletlerin merkez bankalarına ve yerel düzenleyicilere yöneltmesi gereken bir soru” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu